Persbericht Ecolo-Groen Stad Brussel

Een goede school vinden lijkt in Brussel soms op een wedstrijd. De winnaars hebben geluk. Als je pech hebt, moet je maar een plaatsje buiten Brussel zoeken. Omdat Ecolo-Groen Stad Brussel zich daar niet bij neer wil leggen, nodigden we vandaag de bezoekers van het muntplein uit om deel te nemen aan een stoelendans, een symbolische zoektocht naar een plek op een goede school in onze stad.

“Iedereen kent wel iemand die uiteindelijk beslist heeft om Brussel te verlaten, omdat ze niet zeker zijn een plek voor hun dochter of zoon te vinden op school. Daarom gaan Ecolo-Groen scholen bijbouwen”, zegt Bart Dhondt, gemeenteraadslid en 3e plaats Ecolo-Groen Stad Brussel.

Als het van de groenen afhangt worden er de volgende legislatuur scholen bijgebouwd, zodat al onze kinderen naar een goede school kunnen gaan vlakbij huis.

“We kiezen ook voor extra begeleiding. Zo kunnen de klassen kleiner en krijgt elk kind de begeleiding die ze nodig heeft”, vervolgt Zoubida Jellab, gemeenteraadslid en 2e plaats Ecolo-Groen Stad Brussel.

Ecolo-Groen investeert voluit in onze jongeren, in de toekomst van Brussel. “We gaan voor meertalig onderwijs, zodat onze ketjes minstens vlot Nederlands, Frans en Engels spreken”, besluiten de groene lijsttrekkers.

1 SEP 2018

Contact:

Bart Dhondt
3e plaats Ecolo-Groen
Gemeenteraadslid

Zoubida Jellab
2e plaats Ecolo-Groen
Gemeenteradslid