Kiezen voor
Groen

Doe mee. Het kan anders.
Sluit je aan bij de doeners van Groen in Brussel

Verkiezingsnieuws uit de Brusselse gemeenten

Al het recente nieuws over de deelname van Groen-kandidaten aan de Gemeenteraadsverkiezingen 2018 in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Twaalf Groen schepenen in Brussel: groene golf wordt groen beleid

Twaalf Groen schepenen in Brussel: groene golf wordt groen beleid

Twaalf van de negentien gemeenten in Brussel zullen de komende zes jaar gaan besturen met een schepen van Groen in het college. In Anderlecht, Brussel Stad, Elsene, Etterbeek, Jette, Koekelberg, Oudergem, Schaarbeek, Sint-Agatha-Berchem, Sint-Gillis, Vorst en...

Lees meer
Hoe stemmen?

Hoe stemmen?

Stemmen is zo veel meer dan een bolletje inkleuren! Met dit stappenplan hoef je je daarover alvast geen zorgen meer te maken: Ongeveer twee weken voor de verkiezingen ontvang je op je domicilieadres je oproepingsbrief. Daarop staat in welk stemlokaal je moet gaan...

Lees meer

Bedankt voor je stem!

Groen en Ecolo zijn al jaren erg actief in de verschillende gemeenteraden van het Brussels Gewest. We hebben heel wat gemeente-, politie- & OCMW-raadsleden en nemen ook in verschillende gemeenten aan het bestuur deel.

Op 14 oktober 2018 vroegen we jullie steun om nog meer te kunnen wegen. Het resultaat: een echte groene golf! Bedankt daarvoor. We beloven jullie dan ook het beleid in de Brusselse gemeenten de komende jaren menselijker, eerlijker en gezonder te maken.

Hiernaast zie je de foto's van al onze nieuwe gemeenteraadsleden en schepenen. Ze zullen zich elke dag inzetten om jouw stem in al die gemeenteraden te laten horen.

Wil je zelf ook meedoen, heb je zin om samen met ons de Brusselse gemeenten groener te kleuren, dan ben je welkom: geef een seintje aan onze politiek opbouwwerker Sam Vandenberghe en we bekijken samen met jou hoe je het verschil kunt maken.

#Samensemble

Van het najaar van 2016 tot aan de zomer van 2018 hebben Groen en Ecolo samen een inhoudelijk traject afgelegd. Er werd gepraat, we hebben burgers ontmoet, er zijn debatten en experten-meetings georganiseerd, we voerden actie en diepten standpunten uit in werkgroepen … Groen en Ecolo werkten rond 3 thema’s: Brussel werkt (werk & economie), Gezond Brussel (milieu, leefbaarheid & zorg) en Brussel als stad op kindermaat (plaats voor jongeren, mobiliteit, onderwijs).

Het traject is intussen afgelopen maar wil je zien waarrond we gewerkt hebben, dan kan je terecht op onze speciale website www.samensemble.brussels. Daar lees je onze voorstellen en zie je wat we allemaal georganiseerd hebben. Ook op Facebook kon je ons #samensemble-traject volgen.

Vrienden worden met
Groen Brussels Gewest?

Volg jij Groen Brussels Gewest
al op Twitter?

Doe mee en word lid

Voor 1 euro ben je al lid van Groen, een politieke partij die verder denkt dan de waan van de dag en over (partij)grenzen heen kijkt. Groen maakt deel uit van een internationale en wereldwijde ecologische beweging die ijvert voor een duurzame en sociale samenleving. Je ontmoet mensen uit alle uithoeken van Vlaanderen en Brussel die samen met jou ervan overtuigd zijn dat het groene gedachtegoed de moeite waard is om samen over na te denken en actie rond te voeren. Je kunt in alle openheid meebouwen aan de groene ideeën van morgen. Als lid krijg je toegang tot alle congressen en studiedagen en kun je de richting waarin Groen denkt, mee bepalen.

Hou je niet in …

en laat ons weten waar we actie voor moeten voeren, vragen over moeten stellen, dringend de aandacht op moeten trekken of hoe we samen Brussel nog groener en beter kunnen maken. Gewoon een bemoedigend berichtje is ook altijd fijn natuurlijk :-). We antwoorden je dan zo snel mogelijk.