Kiezen voor
Groen

Doe mee. Het kan anders.
Sluit je aan bij de doeners van Groen in Brussel

Verkiezingsnieuws uit de Brusselse gemeenten

Al het recente nieuws over de deelname van Groen-kandidaten aan de Gemeenteraadsverkiezingen 2018 in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Onze kandidaten

Groen en Ecolo zijn erg actief in de verschillende gemeenteraden van het Brussels Gewest. We hebben heel wat gemeente-, politie- & OCMW-raadsleden en nemen ook in verschillende gemeenten aan het bestuur deel. Zo maken we het verschil in Watermaal-Bosvoorde, Schaarbeek, Jette, Etterbeek, Molenbeek, Vorst, …

In 2018 vragen we jullie steun om nog meer te kunnen wegen. Zo maken we het beleid in de Brusselse gemeenten eerlijker, gezonder, socialer en meer op mensenmaat.

Intussen leggen we ons oor bij u te luisteren, schrijven we aan de programma’s en vormen we de lijsten. Hier kan je volgen wat er allemaal gebeurt. Zijn er al kandidaten bekend, hoe zien de eerste versies van het programma er uit, … we zetten het op deze pagina.

En wil je meedoen, heb je zin om samen met ons de Brusselse gemeenten groener te kleuren, dan ben je welkom: geef een seintje aan onze politiek opbouwwerker Sam Vandenberghe en we bekijken samen met jou hoe je het verschil kunt maken.

#Samensemble

Sinds het najaar van 2016 leggen Groen en Ecolo samen een inhoudelijk traject af. We praten, ontmoeten burgers, organiseren debatten en expertenmeetings, voeren actie, gaan dieper in werkgroepen … rond 3 thema’s: Brussel werkt (werk & economie), Gezond Brussel (milieu, leefbaarheid & zorg) en Brussel als stad op kindermaat (plaats voor jongeren, mobiliteit, onderwijs).

Wil je daar meer over weten, dan kan je terecht op onze speciale website www.samensemble.brussels. Daar lees je onze voorstellen en zie je wat we nog allemaal gaan organiseren. Ook op Facebook kan je ons het #samensemble-traject volgen.

Vrienden worden met
Groen Brussels Gewest?

Volg jij Groen Brussels Gewest
al op Twitter?

Doe mee en word lid

Voor 1 euro ben je al lid van Groen, een politieke partij die verder denkt dan de waan van de dag en over (partij)grenzen heen kijkt. Groen maakt deel uit van een internationale en wereldwijde ecologische beweging die ijvert voor een duurzame en sociale samenleving. Je ontmoet mensen uit alle uithoeken van Vlaanderen en Brussel die samen met jou ervan overtuigd zijn dat het groene gedachtegoed de moeite waard is om samen over na te denken en actie rond te voeren. Je kunt in alle openheid meebouwen aan de groene ideeën van morgen. Als lid krijg je toegang tot alle congressen en studiedagen en kun je de richting waarin Groen denkt, mee bepalen.

Hou je niet in …

en laat ons weten waar we actie voor moeten voeren, vragen over moeten stellen, dringend de aandacht op moeten trekken of hoe we samen Brussel nog groener en beter kunnen maken. Gewoon een bemoedigend berichtje is ook altijd fijn natuurlijk :-). We antwoorden je dan zo snel mogelijk.