Persbericht Groen

Veerle Vandenabeele is dinsdagavond overtuigend verkozen tot nieuwe voorzitter van Groen in het Brussels Gewest. Ze is gemeenteraadslid voor Groen in Sint-Joost en werkt voor Oxfam Solidariteit: “Ik ben zeer vereerd en blij met het vertrouwen dat de leden mij hebben gegeven. Samen willen we Brussel omtoveren tot een groene hoofdstad. Een stad waar je jong kan zijn en oud wil worden. Het enthousiasme en de gedrevenheid is groot!”

20161129-veerle-en-bart-groen

Bart Dhondt & Veerle Vandenabeele

Veerle Vandenabeele volgt Bart Dhondt op, die zich voortaan meer zal toeleggen op zijn rol als gemeenteraadslid in Stad Brussel. “Twee jaar heb ik de taak als voorzitter met veel passie op mij genomen. Ik heb alle vertrouwen in het team dat vandaag klaar staat om het werk verder te zetten. Groen is een partij die wil verbinden in plaats van te verdelen. Dat is iets wat de Brusselaars  aanspreekt.”

Veerle Vandenabeele lanceerde eerder al samen met Ecolo de nieuwe #samensemble-campagne van de Brusselse groenen. Een participatieve campagne die de Brusselaars meer wil betrekken bij de Brusselse politiek. Met Veerle Vandenabeele kiezen de groenen voor ervaring, ze was immers de voorbije twee jaar al secretaris van Groen Brussels gewest.

“Alle leden en mandatarissen delen de ambitie om Groen te laten uitgroeien tot dé stadspartij van Brussel. Er zijn natuurlijk veel uitdagingen. Bijvoorbeeld op vlak van mobiliteit en ruimtelijke ordening, maar ook op vlak van tewerkstelling en onderwijs. We willen een beleid uittekenen dat de levenskwaliteit van de Brusselaars vooropstelt, dat kansen creëert en creativiteit en cultuur stimuleert. Een groene hoofdstad, daar droom ik van,” aldus de kersverse voorzitter.

30 NOV 2016

 

Contact:

Sam Vandenberghe
Politiek Opbouwwerker
Groen Brussels Gewest