We hebben #samensemble een traject gelopen over “Stad op kindermaat”. Jullie hebben talrijke ideeën gepost op de website, en we hebben samen gediscussieerd over de belangrijkste maatregelen die we met Groen en Ecolo willen nemen om Brussel een stad op kindermaat te maken. Aanstaande dinsdag sluiten we dit traject af met een mooi hoogtepunt in het ViaViacafé. Als derde #samensemble-event nodigen we de Engelse schrijver en spreker Tim Gill – die al jaren pleit om steden kindvriendelijker te maken – uit.

“We moeten onze wijken zo ontwerpen dat kinderen er kunnen wandelen, fietsen en in contact kunnen komen met de natuur terwijl ze in de buurt van hun huis spelen. We moeten de speelpleinen en ontspanningsruimtes herdenken en ervoor zorgen dat scholen en kinderdagverblijven kinderen tijd en ruimte laten om hun eigen omgeving al spelend te verkennen en te ontdekken.” (Tim Gill).

Wanneer: dinsdag 5 juni 2018 van 20 uur tot 21:30 uur
Waar: ViaVia-café Brussel, Baksteenkaai 74, 1000 Brussel (vlakbij metro Sint-Katelijne).

Gratis maar je schrijft je best hier in: https://www.eventbrite.be/e/stad-op-kindermaat-ville-enfants-admis-event-samensemble-met-tim-gil-tickets-46147433215?aff=efbevent