De afgelopen weken hebben kinderen tijdens de buitenschoolse opvang in het kader van ‘Europa in Kleur’ verschillende kunstwerken gemaakt met Belgische Kunstenaar Frank Liefooghe.  ‘Europa in kleur’ is een project van Frank Liefooghe en heeft als doel om kinderen op een speelse en creatieve manier een betere kennis bij te brengen van Europa en haar culturele diversiteit.

“Dit project is een uitstekende manier om kinderen enerzijds in contact te brengen met kunst en anderzijds hun talenten te ontwikkelen, wat op zijn beurt een positieve invloed heeft op hun zelfvertrouwen. Daarenboven leren oudere  kinderen op een creatieve manier de rol van Europa beter kennen en worden ze zich bewust van haar rijke diversiteit”, aldus schepen van Nederlandstalige Aangelegenheden Annalisa Gadaleta.

 “Om het nieuwe Europa beter te leren begrijpen moeten we luisteren naar de kinderen en de jongeren. Zij wijzen ons de weg naar hun toekomst. De Molenbeekse schooltjes zijn elk op zich ‘’een klein Europa’ van vandaag. De kinderen zijn er gelukkig en vinden het goed met elkaar. Met veel genoegen kleuren ze de verschillende aspecten van hun continent”, vertelt Frank Liefooghe.

Op 30 juni vindt er in aanwezigheid van de kunstenaar en de kinderen een vernissage plaats van alle kunstwerken in Bibliotheek De Boekenmolen. Volgende scholen werkten mee aan het project: GBS Paloke, Sint Martinus, GBS De Knipoog, GBS Regenboog, GBS Windroos-Windekind en Sint-Karel.

Praktische info

Waar: Bibliotheek De Boekenmolen, Hovenierstraat 47 A, 1080 Sint-Jans-Molenbeek

Wanneer: 30 juni van 14u tot 17u, officieel gedeelte met speeches van 15u tot 15u30

Meer info

Annalisa Gadaleta,  Schepen van Nederlandstalige Aangelegenheden – Tel: 0484/15 90 42