Persbericht Groen! – ECOLO

Groen Jette en Ecolo Jette hebben net als vorig jaar samen met de vrijwilligers van de actiegroep LaarbeekbOOs (bestaande uit volkstuiniers en milieuverenigingen zoals Natuurpunt, Jeugdbond voor Natuur en Milieu, Bral, VUB studenten e.a.) en met de lokale scouts zondag opnieuw de handen uit de mouwen gestoken om het vele zwerfvuil langs de Schapenweg en in de volkstuintjes op te ruimen.

De gemeente Jette zorgde voor het materiaal zoals vuilniszakken, handschoenen, rieken maar ook voor warme koffie en fruitsap. Een vijftigtal mensen kwamen een handje toesteken.

Dankzij een tussenkomst van Groen! en Ecolo op de gemeenteraad staat er sinds september een bareel waardoor de mogelijke sluikstorters de toegang tot de Schapenweg wordt versperd. Toch hebben de actievoerders kunnen vaststellen dat er nog steeds regelmatig afval wordt gedumpt. Halve auto’s, bouwmateriaal, een zetel, een koffer, veel plastic… en massa’s drankflessen en blikjes zijn er bij elkaar gesprokkeld.

Een erg spijtige zaak, vooral als je weet dat het volledige gebied bestaande uit het beschermde Laarbeekbos, de oude hoogstamboomgaard en de volkstuintjes zeer waardevol is zowel op recreatief, ecologisch, sociaal als historisch vlak.

Maar de actievoerders houden er in elk geval de moed in: vele handen maakten het werk licht. Een goede sfeer en het zonnetje maakten alles compleet. Het Laarbeekbos en de Schapenweg lagen er zondagavond weer opgeruimd en …vooral heel groen bij.