De Open Monumentendagen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zullen dit jaar plaatsvinden op 16 en 17 september 2017 met als thema “Natuur in de stad”. Ook Molenbeek neemt deel aan deze open Monumentendagen en zal onder andere verschillende parken, collectieve tuinen en gebouwen open stellen voor het publiek.

“Een park geeft zuurstof en brengt mensen samen. Molenbeek is veel groener dan wat men denkt en deze editie zal enkele van onze mooie parken zoals onder andere het Karreveld- en Marie-José park in de kijker zetten”, aldus Annalisa Gadaleta, schepen van leefmilieu.

Het Karreveld- en Marie-José Park zijn twee geklasseerde parken en zijn inmiddels opgenomen op de Bewaarlijst van het Brusselse erfgoed. Behalve parken zullen geïnteresseerden ook het werf van het Huis Van de Natuur in het Scheutbos kunnen bezichtigen. Het ‘Huis van de Natuur’ zal vooral de een plaats zijn waar groepen en schoolkinderen het hele jaar toegang zullen krijgen om te leren over dieren en natuur. De werf zou klaar moeten zijn in de loop van 2018.
De dienst toerisme heeft een wandelroute uitgetekend die de verschillende sites die deelnemen aan de Open Monumentdagen verbinden, en die de mensen gratis kunnen bewandelen tijdens het weekend.
“Dit biedt families de gelegenheid om Molenbeek op een andere en plezante manier te ontdekken”, zegt schepen van toerisme Ann Gilles Goris.

In het Muzenpark zal er eveneens een zaden-kiosk (“Le Kiosque à graines”) aanwezig zijn, die de bezoekers zal uitleggen hoe men een moestuintje kan maken, en tenslotte zullen er op zaterdagnamiddag ook “greeters” (vrijwillige gidsen) zijn waarmee geïnteresseerde de parken kunnen bezoeken.

volledig overzicht van alle activiteiten via volgende link: www.culture1080cultuur.be