In tegenstelling tot eerdere negatieve berichten over het volledig afschaffen van Noctis, heeft de Brusselse regering beslist om deze dienst te behouden. Het nachtnet wordt wel bijgestuurd.

Bruno De Lille: “In deze financieel moeilijke tijden moeten we verantwoord omgaan met gemeenschapsgeld. En daarom hebben we beslist om de onderbenutte lijnen af te schaffen. Er blijven nog 10 lijnen over die het Brusselse Gewest zo volledig mogelijk zullen bedienen. Tenslotte blijven de bussen tot 3 uur ’s nachts rijden.” Zo zorgen we ervoor dat Noctis op een efficiĆ«nte manier tegemoet komt aan de noden van het merendeel van de nachtelijke gebruikers.”

Het nieuwe Noctis start na de paasvakantie. Omdat het nachtnet er enkel op vrijdag en zaterdag is (dat is dus niet veranderd), heeft de Brusselse regering beslist om Collecto te versterken door de kostprijs van de collectieve taxi te verminderen. Bruno De Lille: “Op deze manier kan de Brusselaar elke nacht beroep doen op een vorm van openbaar vervoer”.