De gemeente van Molenbeek organiseert dit jaar een wedstrijd voor alle inwoners van Molenbeek, die hun balkon, gevel en of voortuin met bloemen en/of planten versieren. Hiermee wil de gemeente het aanzicht van verschillende straten opfleuren.

“Met deze wedstrijd wil men de inwoners stimuleren om hun buurt te verfraaien met bloemen en planten én hen daarenboven ook bedanken voor hun bijdrage aan het milieu. Het is ook een manier om de dagelijkse inspanningen te eren van veel mensen die hun straten, gevels of wijken groener maken”, vertelt Schepen van Leefmilieu Annalisa Gadaleta (Groen) over het initiatief van de wedstrijd.
De wedstrijd vindt plaats tussen 1 en 30 mei. Zowel individuen als groepen (scholen, wijken, appartementsblokken, buurtcomités, handelaars…) kunnen deelnemen aan de wedstrijd. Deze wedstrijd staat open voor hobbyisten (niet-professionelen).

Kandidaten kunnen zich online inschrijven via de link van de gemeente: www.molenbeek.be. De inschrijving is pas geldig en volledig als er een verklaring op eer wordt toegevoegd over het niet gebruiken van pesticiden én een of meer foto’s van het project worden toegevoegd. De inschrijving is gratis.
De prijzen zijn cadeaubonnen en zullen uitgereikt worden op 17 juni gedurende een kleine receptie.