Juan Benjumea-Moreno is verkozen tot nieuwe voorzitter van Groen Anderlecht. “Juan is een aanstormend talent met een verfrissende kijk op politiek. Hij is iemand die een nieuwe dynamiek in Anderlecht kan teweegbrengen. Zijn enthousiasme werkt alvast aanstekelijk,” klinkt het binnen de partij.

“Het vertrouwen dat de leden me hebben gegeven door mij als voorzitter van Groen Anderlecht te verkiezen, maakt me bijzonder trots,” zegt de bijna zesentwintigjarige jurist. “Vanuit de oppositie in de gemeenteraad en naar de verkiezingen van 2018 toe strijden we voor een Anderlecht met betaalbare woningen. Daarnaast moet onze openbare ruimte absoluut aantrekkelijker: minder afval, meer groenruimte. Met slimme ruimtelijke ingrepen kan je de leefomgeving in drukke wijken zoals Kuregem een stuk aangenamer maken.”

De nieuwe voorzitter ziet ook belangrijke uitdagingen op het vak van mobiliteit. “We gaan voor een veilig en vlot verkeer. De fiets speelt daar volgens ons een cruciale rol in. Dat heeft meteen ook een positieve impact op de luchtkwaliteit in onze gemeente.” Juan Benjumea-Moreno volgt Ann Croeckaert op. Hij zetelt ook in de politieke raad van Groen, het interne parlement van de partij, en in het Brusselse partijbestuur. Tot vorig jaar was hij als bestuurslid actief bij Jong Groen Brussel.

Contact:

Juan Benjumea-Moreno
Contact: 0471239050 / benjumeamoreno@gmail.com