In Brussel is er heel wat groen. Helaas is groene ruimte geografisch ongelijk verdeeld. In het centrum is er heel wat minder groen dan aan de rand van de stad. Groen! wil hier iets aan veranderen. Met Guerrilla Gardening wordt de eerste stap gezet. Guerrilla Gardening is het aanleggen van een tuin of het planten van bloemen of ander groen op een plek die wel wat opfleuring kan gebruiken.

Iedereen kan een Guerrilla Gardener worden. Het is simpelweg de schop oppakken en je eerste plant neerzetten. Het doel is de strijd aangaan tegen de verloedering van de stad.

Maandagavond trok Groen!, als een guerilla-leger van tuiniers, naar het Rouppe-plein met een fietskar vol planten om de boel op te vrolijken. Jean-Marie Van Strydonck, voorzitter van Groen! Brussel-Stad: “Met deze actie willen we het belang van groen in de stad benadrukken. Planten en bloemen, in plaats van een verloederd stuk grond, maakt een heel verschil.”

Annemie Maes, Brussels parlementslid sluit zich aan: “Hier in het centrum van Brussel zie je veel te weinig planten en bloemen op straat. Er is weinig ruimte, maar wij roepen op om de ruimte zo optimaal mogelijk te gebruiken, en het leven in de stad wat aangenamer te maken. Bovendien staat het gebrek aan groen in de stad, in de top 3 van redenen voor de stadsvlucht van de middenklasse in Brussel. Reden te meer om hier verandering in te brengen.”

Groen! wil ook andere actiegroepen en buurtbewoners inspireren en stimuleren tot het tuinieren in de publieke ruimte. Ook het centrum van de stad verdient een groene tint!

Klik hier als je wat foto’s wil zien van onze Guerrilla Gardening in Brussel-stad.