Na het schandaal bij Samusocial duiken ook de zitpenningen in andere Brusselse vzw’s op. Bij ‘De Brusselse Keukens’ zijn de vergoedingen zelfs hoger, ontdekte klokkenluider en Brussels Parlementslid Arnaud Verstraete (Groen).

“Samusocial is duidelijk geen alleenstaand geval, het gaat om een diepgeworteld systeem van zelfbediening in de Brusselse structuren. En opnieuw is een kopstuk van de PS verantwoordelijk, met name Schepen en toekomstig waarnemend burgemeester Hariche. Maar ook de liberalen en christendemocraten hebben boter op het hoofd.”

Brussels parlementslid Arnaud Verstraete (Groen) ontdekte een nieuw schandaal bij een Brusselse vzw. Verschillende politieke mandatarissen zetten een dubieus bezoldigingssysteem op om hoge vergoedingen te krijgen, terwijl niet duidelijk is welke tegenprestaties daar tegenover staan. De leden van het speciaal opgerichte bureau zouden bijna 20.000 euro per maand ontvangen om twee vergaderingen bij te wonen die soms maar een half uur duren.

“Voor Groenis het dringend tijd voor een operatie schoon schip in Brussel. Ik roep alle traditionele partijen op om zich bij ons aan te sluiten en het kluwen van Brusselse vzw’s eindelijk aan te pakken. Geef volledige transparantie over alle mandaten en vergoedingen en maak duidelijk welke prestaties hier tegenover staan. Snoei in de wildgroei aan mandaten en zorg voor een doorzichtige en slanke structuur. ”

Contact:

Arnaud.verstraete@groen.be