Persbericht Groen!

De groene Brusselse parlementsleden zijn van bij het begin bereid geweest 50% van hun extra vergoedingen in te leveren. Groen! reageert hiermee op een persconferentie van sp.a over het feit dat in het Bureau van het Brussels Parlement nog steeds geen akkoord werd bereikt over het verlagen van de extra vergoedingen.

Annemie Maes: “Het Brussels Parlement moet besparen. Dat is, in deze economisch moeilijke tijden niet meer dan logisch. In het Bureau van het Brussels Parlement wordt sinds het begin van deze legislatuur gesproken over het verlagen van de extra vergoedingen voor bureauleden of fractievoorzitters. Het is Ecolo die hier aan de kar trekt en van bij het begin wou gaan voor een verlaging met 50%. Groen! steunt dit voor 100%, maar zit helaas niet in het Bureau (owv de verdeling op basis van het systeem D’Hondt) en kan dit dossier dus niet op de juiste plek verdedigen.”

Net als sp.a vindt Groen! het jammer dat ook het Bureau van 9 december een slag in het water was en het dossier opnieuw werd uitgesteld. Tegelijkertijd vinden we de info van sp.a op z’n minst misleidend omdat iemand die het dossier niet kent de indruk krijgt dat Groen! van geen inlevering wil weten, terwijl het tegenovergestelde waar is.

Dat Ecolo niet wilde tekenen voor het compromisvoorstel van sp.a’er Fouad Ahidar om uiteindelijk 25% in te leveren, is niet meer dan normaal. De groenen gaan voor een halvering en instemmen met een kleinere verlaging deblokkeert misschien wel het dossier, maar is een serieuze stap achteruit.

Vlaams parlementslid Filip Watteeuw: “Eerlijk gezegd ben ik enigszins verbaasd over het initiatief van sp.a op Brussels niveau. Op Vlaams niveau zwijgt sp.a in alle talen wanneer dit dossier op tafel komt. Groen! is in deze consequent en zegt hetzelfde op Brussels, Vlaams en federaal niveau.”

Contact:
Annemie Maes
Fractieleider Groen!
Brussels Hoofdstedelijk Parlement