Persbericht Groen – ECOLO

Op 28 juni organiseert de Stad Brussel heel wat activiteiten om de voetgangerszone feestelijk te openen. Groen en Ecolo zullen niet ontbreken op het feest. “We hebben ons al vele keren kritisch uitgelaten over de mobiliteitsplannen van de Stad, maar zondag 28 juni vieren we feest. Al bijna 15 jaar lang pleiten Groen en Ecolo ervoor om de centrale lanen door te knippen en een einde te maken aan de autoriool die dwars door ons centrum snijdt. Na een lange strijd die we samen met ontzettend veel Brusselaars voerden, maken we daar op 28 juni een einde aan. Dat gaan we vieren”, kondigen Bart Dhondt, gemeenteraadslid Ecolo-Groen, en Marie Nagy, fractieleider Ecolo-Groen Stad Brussel, aan.

“We roepen alle Brusselaars en iedereen die houdt van onze Stad op om van die bewuste zondag, een autoloze zondag te maken. Kom te voet, met de fiets, het openbaar vervoer of op welke creatieve manier dan ook naar het centrum van Brussel en feest mee. Als iedereen de auto die zondag thuis laat dan kunnen we de door het College aangekondigde chaos vermijden en er een feestmoment van maken voor iedereen”, klinkt het bij Bart Dhondt en Marie Nagy enthousiast.

De groenen zijn blij met deze belangrijke stap in de goede richting. Een startschot, maar geen eindpunt: “Met de voetgangerszone, weliswaar in testfase, wordt een belangrijke stap gezet in de richting van een duurzamer Brussel. Voor ons is het een startschot. Het einde is nog lang niet in zicht. Zondag 28 juni is het feest, maar daarna blijven wij als groene fractie, samen met heel wat Brusselaars, verder strijden tegen de Mini-Ring en de vier geplande, overbodige parkings. Voor een betere bediening door het openbaar vervoer. We hopen dat heel wat Brusselaars zondag 28 juni mee komen vieren en zo samen een signaal sturen dat dit de richting is waarin Brussel moet evolueren. Maar evenzeer tijdens de komende 8 maanden durende testfase duidelijk maken aan het College dat de Mini-Ring en de geplande, overbodige parkings, geen plaats meer hebben in onze Vijfhoek”.

Contact:
Bart Dhondt
Gemeenteraadslid Groen
Gemeenteraad Brussel-stad