Persbericht Groen!

Op vrijdag 13 februari hebben de leden van Groen! Brussels Gewest zich uitgesproken over de verkiesbare plaatsen op de lijsten voor het Brussels en het Vlaams Parlement. De lijsttrekker voor het Brusselse Parlement is Bruno De Lille (gemeenteraadslid in Brussel-stad), de lijsttrekker voor het Vlaams Parlement is Luckas Vander Taelen (schepen in Vorst).

De tweede effectieve plaats voor het Brussels Parlement is voor Annemie Maes (gemeenteraadslid in Jette); derde effectieve plaats is voor Klaas Lagrou (Jong Groen!). De lijstduwer is Adelheid Byttebier (Brussels Parlementslid). Eerste opvolger is Elke Van den Brandt (Brussel-Stad), tweede opvolger is Bart Dhondt (Jong Groen!).

Voor het Vlaams Parlement is de lijstduwer Tinne Van der Straeten (federaal parlementslid) en eerste opvolger is Wim Borremans (Jong Groen!).

De leden hebben duidelijk voor vernieuwing en verjonging gekozen. Met deze sterke ploeg hoopt Groen!Brussels gewest een groene Brusselaar naar het Vlaams parlement te kunnen sturen en een tweede groene zetel te halen in het Brussels Parlement.