Persbericht Groen

Gisteren verkozen de leden van Groen Brussels Hoofdstedelijk Gewest overtuigend een nieuwe bestuursploeg. Bart Dhondt, gemeenteraadslid voor de Stad Brussel en werkzaam als begrotingsadviseur bij de FOD Budget en Beheerscontrole, werd er verkozen tot voorzitter. Hij neemt zo de fakkel over van Malika Abbad, die evenzeer gemeenteraadslid is voor de Stad Brussel. Veerle Vandenabeele, gemeenteraadslid in Sint-Joost en werkzaam bij Oxfam Solidariteit, is de nieuwe secretaris. Zij neemt de fakkel over van Klaas Lagrou, gemeenteraadslid in Sint-Gillis. Stefan Colaes uit Molenbeek, kreeg opnieuw het vertrouwen van de leden als penningmeester van de partij.

We kregen gisteren het vertrouwen van een grote en enthousiaste groep. Groen blaakt duidelijk van gezondheid. Dat is de verdienste van onze voorgangers Malika Abbad en Klaas Lagrou. Samen vormen we een sterk team met heel wat ervaring”, aldus Bart Dhondt, Veerle Vandenabeele en Stefan Colaes.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 behaalde Groen 19 gemeenteraadsleden en was daarmee de grootste Nederlandstalige partij. In 2014 werd dit succes nog eens herhaald. Groen haalde bijna 20 procent en werd zo de derde partij in het Gewest. Op dat elan wil de nieuwe ploeg verder bouwen. “Het is onze ambitie om Groen te laten uitgroeien tot dé Stadspartij van Brussel. Waar de kwaliteit van het leven van elke Brusselaar vooraan staat. Een partij die de kracht van de stad uitdraagt”, aldus de kersverse voorzitter Bart Dhondt.

De nieuwe ploeg vindt het alarmerend dat partijen die pretenderen op te komen voor de Brusselaars net de band met Brussel doorknippen. Ze verwijzen daarmee naar de Vlaamse en Federale regeerakkoorden. “De middelen om voldoende scholen te bouwen voor onze kinderen, worden niet voorzien. Het Brusselfonds wordt gehalveerd. Cultuur gereduceerd tot een “survival of the fittest”. In het Federaal regeerakkoord komt ons Gewest zelfs niet aan bod. De Brusselaars verstikken door de files, maar in plaats van te investeren in openbaar vervoer, moet de NMBS 2,1 miljard inleveren. Treinlijnen worden afgeschaft en de operationalisering van het GEN wordt op de helling gezet”, aldus Bart Dhondt, voorzitter van Groen Brussel.

De nieuwe ploeg wil niet alleen de leden van Groen betrekken, maar reikt de hand uit naar alle Brusselaars die een engagement willen opnemen voor Brussel om zo samen een stadsproject uit te bouwen waarin elke Brusselaar een plaats krijgt. “We willen een spreekbuis zijn voor alle Brusselaars. We gaan daarom ook de dialoog aan met hen die de weg naar de politiek niet vinden”, aldus Bart Dhondt, voorzitter van Groen Brussel.