Groen in
Etterbeek

Doe mee. Het kan anders.
Sluit je aan bij de doeners van Groen in Etterbeek

Ontdek onze kandidaten!

We stellen je hier graag onze Groen-kandidaten op de Ecolo-Groen-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor.

1. Rik JELLEMA

Gemeente: Etterbeek
Lijst: EcoloGroen
Plaats: 1

Rik Jellema is een geboren Fries en verhuisde in 1987 naar Brussel, waar hij zich in 1991 aansloot bij Agalev. Na de verkiezingen van 2000 werd hij gemeenteraadslid in Etterbeek en zes jaar later werd hij fractieleider voor de groenen in de gemeenteraad. In 2012 werd hij de eerste niet-Belgische schepen in een Brusselse gemeente. De laatste zes jaar verzette hij bergen werk als schepen van onder andere openbare werken, groene ruimte en duurzame wijkcontracten.

9. Dennis VAN DE KNAAP

Gemeente: Etterbeek
Lijst: EcoloGroen
Plaats: 9

24. Kristel BUYSSE

Gemeente: Etterbeek
Lijst: EcoloGroen
Plaats: 24

26. Jùlia BUCZ (verruimingskandidaat)

Gemeente: Etterbeek
Lijst: EcoloGroen
Plaats: 26

29. Pieterjan VANDEN BOER

Gemeente: Etterbeek
Lijst: EcoloGroen
Plaats: 29

34. Elien SOHIER

Gemeente: Etterbeek
Lijst: EcoloGroen
Plaats: 34

Nieuws van Groen Etterbeek

Acties, vergaderingen, evenementen of persberichten van onze Groen-groep in Etterbeek: hier vind je het meest recente nieuws.

Etterbeek zet asbestinventaris online

Artikel verschenen op bruzz.be De gemeente Etterbeek heeft op haar website een lijst gepubliceerd van de gemeentegebouwen waar er asbest aanwezig is. Op de lijst staan onder andere enkele scholen en bibliotheken. “Het gaat telkens om niet-broos asbest, dus er is geen...

Lees meer

Wie zijn we?

Ook in Etterbeek is Groen actief. We doen dat in de gemeenteraad samen met onze collega’s van Ecolo waarmee we één fractie vormen, we doen dat in het schepencollege met onze schepen Rik Jellema die Etterbeek elke dag aangenamer en meer leefbaar maakt en we doen dat op straat door actie te voeren en naar u te luisteren.

Groen Etterbeek houdt maandelijks lokale bijeenkomsten samen met Ecolo Etterbeek, we sluiten ook aan bij de vergaderingen van Groen Brussels Gewest. Wil je daar naartoe komen om de bekommernissen van de inwoners van Etterbeek mee op de agenda te zetten, dan kan dat (je hoeft niet eens lid van Groen te zijn al zijn we natuurlijk erg blij als je besluit van ons ook met een lidkaart te steunen).

Geef een seintje aan onze politiek opbouwwerker Sam Vandenberghe en je wordt per mail uitgenodigd. Of anders hou je deze website maar in de gaten …

Doe mee en word lid

Voor 1 euro ben je al lid van Groen, een politieke partij die verder denkt dan de waan van de dag en over (partij)grenzen heen kijkt. Groen maakt deel uit van een internationale en wereldwijde ecologische beweging die ijvert voor een duurzame en sociale samenleving. Je ontmoet mensen uit alle uithoeken van Vlaanderen en Brussel die samen met jou ervan overtuigd zijn dat het groene gedachtegoed de moeite waard is om samen over na te denken en actie rond te voeren. Je kunt in alle openheid meebouwen aan de groene ideeën van morgen. Als lid krijg je toegang tot alle congressen en studiedagen en kun je de richting waarin Groen denkt, mee bepalen.

Hou je niet in …

en laat ons weten waar we actie voor moeten voeren, vragen over moeten stellen, dringend de aandacht op moeten trekken of hoe we samen Etterbeek nog groener en beter kunnen maken. Gewoon een bemoedigend berichtje is ook altijd fijn natuurlijk :-). We antwoorden je dan zo snel mogelijk.