Voor Groen trekt het duo Suzanne Ryvers en Jos Raymenants (op respectievelijk plaats 3 en 6) de lijst bij de verkiezingen van oktober 2018. Catherine Morenville en Mohssin El Ghabri, op plaats één en twee, zijn de twee lijsttrekkers voor Ecolo-Groen in Sint-Gillis.  Twee jonge en enthousiaste duo’s die staan te trappelen om de stoffige sociaal-liberale coalitie te doorbreken. Na meer dan dertig jaar Picqué is Sint-Gillis dringend toe aan vernieuwing in het bestuur.

De twee duo’s zijn divers, en niet enkel op vlak van origine. Catherine staat bovenaan de lijst (tegenover mannen in de andere partijen), de kandidaten komen uit verschillende wijken en er is plek voor zowel politiek ervaren rotten als nieuwkomers. Kortom; de vertaling van de progressieve waarden van Groen en Ecolo.

Suzanne Ryvers, Mohssin El Ghabri, Jos Raymenants, Catherine Morenville

“We willen het sterke werk van onze acht gemeenteraadsleden verderzetten en we blijven ijveren voor meer groene ruimte, betere infrastructuur voor fietsers en voetgangers en meer transparantie. Een Sint-Gillis waar we trots op kunnen zijn” zegt Suzanne Ryvers. “Brusselaars snakken naar gezondere lucht. We maken ons zorgen over de toenemende ongelijkheid in onze gemeente en willen meer aandacht voor eerlijke, betaalbare huisvesting en kwaliteitsvolle sociale voorzieningen. Ook de leefbaarheid van de Zuidwijk zal één van onze prioriteiten zijn in de campagne” besluit Jos Raymenants.

De drie eerste plaatsen kregen al goedkeuring van de twee ledenvergaderingen, plaats 6 wordt nog voorgesteld op de eerstevolgende ledenvergadering van Ecolo en kreeg bij Groen al groen licht.