Ecolo-Groen heeft een nieuw team klaar voor de verkiezingen van 2018. De lijst wordt getrokken door Marie Fontaine en Kalvin Soiresse, ons Groen parlementslid Elke Van den Brandt staat op de derde plaats. Meteen na haar komt Bruno Kestemont. De lijst wordt geduwd door Anne Renson.

Ecolo-Groen stelt de inwoners van Ganshoren voor op een nieuwe manier politiek te bedrijven: transparant en door burgers, lokale verenigingen, handelaars en ondernemers direct te betrekken bij het beleid. De bewoners verdienen een duidelijk politiek alternatief om uit de politieke spelletjes van vandaag te geraken. Ecolo en Groen brengen nieuwe, dynamische en constructieve ideeën. We willen projecten uitvoeren waar burgers zich bij betrokken voelen. De lijst Ecolo-Groen Ganshoren weerspiegelt deze nieuwe dynamiek dan ook.

Marie Fontaine werd 4 jaar geleden verliefd op de kalmte en gezelligheid van Ganshoren. “Het was voor mij vanzelfsprekend om me in te zetten voor een beter leven samen met mijn ‘geadopteerde’ gemeenschap. Ganshoren heeft veel rijkdom en potentie. Gezelligheid, zachte mobiliteit, behoud van het groene erfgoed van onze gemeente, ondersteuning van de lokale economie en de promotie van gezond en duurzaam voedsel zijn de drijvende kracht achter mijn engagement”.

Kalvin Soiresse werkt al geruime tijd rond burgerschap, diversiteit en de strijd tegen discriminatie. Hij houdt zich ook bezig met intergenerationaliteit: hoe laat je verschillende generaties samenleven. Een prangende vraag voor Ganshoren. Hij is ook coördinator van het ‘Collectif Mémoire Coloniale’ en wil zich nu graag inzetten voor onze gemeente.

Elke Van den Brandt (Groen)

Elke Van den Brandt is momenteel lid van het Vlaams Parlement, waar ze gepassioneerd tussenkomt over onderwerpen als kinderopvang, kinderrechten, ouderenzorg en de rechten van personen met een beperking.

Bruno Kestemont, is een sportieve politicus en een specialist in duurzame ontwikkeling. Hij is verliefd op de stad waar hij opgroeide en vecht voor het behoud van de groene ruimtes om de kwaliteit van leven van alle generaties te garanderen. Bruno maakt zich vooral zorgen over goed bestuur en de economische, sociale en ecologische uitdagingen waar we voor staan.

Anne Renson, momenteel OCMW-raadslid, strijd al heel haar leven voor meer sociale rechtvaardigheid en meer ethiek in de politiek, iets wat Ganshoren goed kan gebruiken. Ze pleit voor een inclusieve stad.

Christine Roy, momenteel gemeenteraadslid voor Ecolo, zal de lijst steunen. Ze is blij met het nieuwe team dat het gevecht dat ze gedurende vele jaren voerde om een beter bestuur te bekomen in de gemeente, zal verderzetten voor het welzijn van alle inwoners van Ganshoren.