In Elsene trekt Ecolo-Groen nogmaals aan de alarmbel over het plaatsgebrek in Nederlandstalige scholen in de gemeente. De groenen vragen het gemeentebestuur dringend werk te maken van een nieuwe Nederlandstalige gemeenteschool.

Maar liefst 68% van de Nederlandstalige kinderen uit Elsene gaan naar school in een andere gemeente. Els Gossé (Groen Elsene): “Deze families verliezen tijd en energie door de afstand die zij elke dag moeten afleggen. Het versterkt bovendien het mobiliteitsprobleem in Elsene en de omliggende gemeenten. We vinden het belangrijk dat elk kind uit Elsene – Frans- of Nederlandstalig – een plaats krijgt in onze gemeente.”

Geoffrey Roucourt (gemeenteraadslid Ecolo-Groen): “Al in 2013, bij het begin van de legislatuur, kaartte mijn Groen-collega Sabah Meschi het probleem aan en vroeg zij naar eventuele plannen voor een nieuwe Nederlandstalige gemeenteschool. Vijf jaar later is er nog steeds geen vooruitgang. We zullen de burgemeester vanavond in de gemeenteraad hierover opnieuw ondervragen en hopen dat zij eindelijk werk zal maken van een oplossing.”

Meer info: http://www.elsene.be/uploads/conseil/questions/445.pdf