Persbericht Groen! – ECOLO

Net als tijdens de vorige verkiezingen hebben Ecolo en Groen! beslist om met een gemeenschappelijke lijst op te komen, die de banner Ecolo-Groen! zal dragen. De Franstalige en Nederlandstalige Groenen willen samen een duurzaam project voor Anderlecht uittekenen en impulsen geven voor politieke verandering in een gemeente waar die behoefte meer dan ooit noodzakelijk is.

Om dit te bereiken, werden door de leden van beide lokale afdelingen kandidaten voorgedragen om de belangrijkste plaatsen op de lijst in te nemen. Deze benoemingen vormen het rechtstreekse resultaat van een stemmingsronde binnen de lokale afdelingen. De rest van de lijst zal benoemd worden in een later stadium.

Deze eerste lijst van kandidaten bewijst de uitdrukkelijke wil van de Groenen om ervaring en vernieuwing te combineren, gezien twee van de vier belangrijkste kandidaten nooit eerder mandaten uitoefenden.

De voorgedragen kandidaten zijn:

  1. Philippe DEBRY: voormalig schepen en huidig fractieleider in de gemeenteraad. Hij werkt voor een openbaar bedrijf binnen het milieudomein.
  2. Ann-Kristien DEVLOO: gemeenteraadslid. Zij is lerares in het secundair onderwijs.
  3. Jérémie DROUART: medewerker van Staatssecretaris Christos Doulkeridis
  4. Susanne MÜLLER-HÜBSCH: werkt in het Europees Parlement voor de Groene Fractie en is actief lid van GROEN!

Verder wordt de lijst geduwd door twee oud-gemeenteraadsleden: door Europees Parlementslid Philippe Lamberts (47ste plaats), die een briljant gemeenteraadslid was van 1994 tot 2006 en door Mohamed El Manti (46ste plaats) die 70 jaar oud is en na het vervullen van twee mandaten ruimte wil geven aan de jongere garde.