Op vrijdag 16 september ontvangt de Molenbeekse Nederlandstalige bibliotheek de Boekenmolen een afvaardiging van de ‘Deutscher Bibliotheksverband Netzwerk Bibliothek’, de Duitse landelijke associatie van Bibliotheken. Dit bezoek kadert in een reeks werkbezoeken tussen 14 september en 16 september aan verschillende bibliotheken met een bijzondere deskundigheid in Nederland en België. De Duitsers houden ook halt in Molenbeek omdat ze interesse hebben in het diversiteitsbeleid van De Boekenmolen.  De afgelopen jaren heeft de Boekenmolen immers een sterke expertise opgebouwd wat betreft het organiseren van laagdrempelige activiteiten en het bereiken van anderstaligen en nieuwkomers. Een expertise die ook onze buren in Duitsland is opgevallen en waarvan ze meer willen weten.

 “Het is voor ons echt een eer dat de Duitse associatie van Bibliotheken interesse toont in onze manier van werken. Het voelt echt aan als een opsteker voor al ons werk en inspanningen ten aanzien groepen waarvoor een bezoek aan de bibliotheek minder evident is” aldus Linda Bruyninckx Bibliothecaris van de Boekenmolen.

“De Boekenmolen is een bibliotheek die haar sociale rol ten volle speelt door een aanbod te creëren dat inspeelt op de noden en behoeften van een gemeente zoals Molenbeek met veel anderstaligen, migranten en asielzoekers”, aldus schepen van Nederlandstalige Cultuur Annalisa Gadaleta.

De ‘Deutscher Bibliotheksverband Netzwerk Bibliothek’ focust zich op nieuwe  ontwikkelingen en trends in de openbare bibliotheken en hun digitale diensten.