Groen in Brussel-stad

Doe mee. Het kan anders. Sluit je aan bij de doeners van Groen in Brussel-stad

Ontdek onze kandidaten!

We stellen je hier graag onze Groen-kandidaten op de Ecolo-Groen-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. Wil je alle kandidaten leren kennen, surf dan naar www.ecologroen.brussels.

3. Bart DHONDT

Als bewoner van het Sint-Goriksplein leeft Bart middenin het bruisende stadscentrum. In de gemeenteraad nam hij het consequent op voor de leefbaarheid van onze stad. Hij wil van Brussel een stad op kindermaat maken. Een stad waarin je jong kan zijn en oud wil worden. Een stad waarin je je op een veilige en gezonde manier kan bewegen. Bart heeft een dochter van drie en werkt als financieel directeur voor een Brusselse gemeente.

Gemeente: Brussel-stad
Lijst: EcoloGroen
Plaats: 3

12. Soetkin HOESSEN

Soetkin woont in de buurt van Tour & Taxis en is een duurzaam onderneemster. Ze wil meewerken aan een levendige, participatieve stad, waar elke Brusselaar zijn talent ten volle kan ontwikkelen. Voor haar is solidariteit de sleutel tot elk geslaagd project.

Gemeente: Brussel-stad
Lijst: EcoloGroen
Plaats: 12

13. Miguel LYSSENS-DANNEBOOM

Miguel is als medeoprichter van het buurtcomité Porte d’Anderlecht, een Brusselaar die zich engageert voor zijn buurt. Hij werkt in de sociale huisvesting en wil zijn professionele kennis gebruiken om de huisvestingspolitiek in Brussel te verbeteren. Volgens hem heeft iedereen recht op een betaalbare kwaliteitsvolle woning in een groene buurt die ontworpen is in functie van het welzijn van de bewoners.

Gemeente: Brussel-stad
Lijst: EcoloGroen
Plaats: 13

18. Lotte STOOPS

Als 42-jarige vrouw uit Laken, verwondert Lotte zich elke dag over de prachtige diversiteit die Brussel te bieden heeft. Een gezonde, gezellige buurt is voor haar een wijk die leeft, initiatieven ondersteunt en voor en door de bewoners wordt vormgegeven. In een moderne stad moet het gemeentebestuur bij elke maatregel het belang van de inwoners nastreven.

Gemeente: Brussel-stad
Lijst: EcoloGroen
Plaats: 18

23. Björn STEEGEN

Mijn engagement begint als apotheker. De gezondheid van de Brusselaars is voor mij dan ook heel belangrijk. We mogen er ons, als Brusselaars, niet bij neerleggen dat onze levensverwachting korter is en dat onze kinderen meer last hebben van astma en allergieën dan elders. Een goede gezondheid gaat gepaard met een vlotte toegang tot onze gezondheidszorg. Er zijn nog altijd teveel barrières op zowel financieel, cultureel als taalkundig vlak om iedereen toegang tot die dezelfde kwaliteitsvolle zorg te kunnen garanderen. Daar werk ik aan en wil ik aan blijven werken!

Gemeente: Brussel-stad
Lijst: EcoloGroen
Plaats: 23

30. Els WAUTERS

Enkel de Brusselaars kennen het gevoel: met hart en ziel houden wij van een stad met gebreken en imperfecties, waar akkefietjes voorvallen, of waar bestuurlijke structuren tekort schieten. Waarom sluiten we dan toch deze stad in onze harten? Omdat ze niet oordeelt. Elke dag zijn we getuige van warme, spontane ontmoetingen, van grapjes bij de kruidenier om de hoek. Elke dag prikkelt de stad ons om uit te wisselen, te leren en te ontdekken.

Gemeente: Brussel-stad
Lijst: EcoloGroen
Plaats: 30

34. Eva NOUWEN

Gemeente: Brussel-stad
Lijst: EcoloGroen
Plaats: 34

37. Mohamad TALEB

Als Brusseleir weet ik dat ons Brussel beter kan en verdient! Elke Brusseleir verdient kwaliteit. Voor mij betekent dit een levendige doch ook rustige, groene leef- en woonomgeving en dit liefst met een (zonnige, maar vooral) zuivere luchtkwaliteit.

Gemeente: Brussel-stad
Lijst: EcoloGroen
Plaats: 37

44. Nathalie SLOSSE

Gemeente: Brussel-stad
Lijst: EcoloGroen
Plaats: 44

Groene ruimten zijn een noodzaak voor een leefbare stad.

Nathalie is geboren en getogen in Brussel en woont in de Marollen. Ze is schrijfster en maakt moeilijke of gevoelige onderwerpen bespreekbaar voor jonge kinderen.

Als milieubewuste moeder van twee kinderen wil ze vooral meer groene ontmoetingsruimte in Brussel. Daar kunnen mensen zich ontspannen en elkaar leren kennen in een gezonde omgeving. Meer groen maakt gelukkig, dat geldt zeker voor Brussel.

49. Bruno DE LILLE

Samen met zijn familie woont Bruno in het dynamische en diverse centrum van Brussel. De stad heeft volgens hem veel potentieel, en moet ambitieus en voortrekker durven zijn. Als parlementslid en geëngageerde Brusselaar werkt hij aan een stad die het voorbeeld geeft op vlak van gezonde lucht, onderwijs, veiligheid en mobiliteit.

Gemeente: Brussel-stad
Lijst: EcoloGroen
Plaats: 49

Nieuws van Groen Brussel-stad

Acties, vergaderingen, evenementen of persberichten van onze Groen-groep in Brussel-stad (Vijfhoek, Laken, Neder-over-Heembeek, Haren, Square-wijk): hier vind je het meest recente nieuws.

Video

Groen Brussel-stad viert 25ste verjaardag

Video

De stad Brussel bekommert zich niet om de putten in uw trottoir? Groen Brussel-stad zet ze in de bloemen!

Wie zijn we?

Groen in Brussel-stad (Vijfhoek, Square-wijk, Haren, Laken, Neder-over-Heembeek) is een zeer dynamische groep. We voeren geregeld actie voor een stad op mensenmaat en samen met Ecolo leggen we het stadsbestuur vanuit de gemeenteraad het vuur aan de schenen. Wil je eens naar onze maandelijkse vergaderingen komen, dan kan dat (je hoeft niet eens lid van Groen te zijn al zijn we natuurlijk erg blij als je besluit van ons ook met een lidkaart te steunen). Geef een seintje aan Kevin Opdecam en je wordt per mail uitgenodigd. Of anders hou je deze website maar in de gaten …

Doe mee en word lid

Voor 1 euro ben je al lid van Groen, een politieke partij die verder denkt dan de waan van de dag en over (partij)grenzen heen kijkt. Groen maakt deel uit van een internationale en wereldwijde ecologische beweging die ijvert voor een duurzame en sociale samenleving. Je ontmoet mensen uit alle uithoeken van Vlaanderen en Brussel die samen met jou ervan overtuigd zijn dat het groene gedachtegoed de moeite waard is om samen over na te denken en actie rond te voeren. Je kunt in alle openheid meebouwen aan de groene ideeën van morgen. Als lid krijg je toegang tot alle congressen en studiedagen en kun je de richting waarin Groen denkt, mee bepalen.

Hou je niet in …

en laat ons weten waar we actie voor moeten voeren, vragen over moeten stellen, dringend de aandacht op moeten trekken of hoe we samen Brussel, Laken, Neder-over-Heembeek, Square-wijk en Haren nog groener en beter kunnen maken. Gewoon een bemoedigend berichtje is ook altijd fijn natuurlijk :-). We antwoorden je dan zo snel mogelijk.