Op woensdagavond 24 mei 2017 heeft de ledenvergadering van Groen Stad Brussel unaniem beslist om Bart Dhondt als eerste Groen-kandidaat op de Ecolo-Groen lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 naar voor te schuiven. De vergadering waardeerde het goede werk dat hij de afgelopen jaren in de gemeenteraad verzette en geeft graag zijn vertrouwen voor een tweede termijn. Hij komt op de derde plaats van de Ecolo-Groen lijst terecht (na Benoit Hellings en Zoubida Jellab).

Daarna werd Soetkin Hoessen, onze vorige voorzitster, aangeduid om ook een zichtbare plaats binnen de eerste tien op de lijst in te nemen. Met Soetkin kiezen we voor vernieuwing én ervaring tegelijk. Soetkin was namelijk de vorige voorzitster van Groen Stad Brussel en is al jaren actief in de PoRa, het parlement van Groen. 

Bruno De Lille kreeg het vertrouwen om de lijst te duwen. Hij is nu Brussels parlementslid en was vroeger gemeenteraadslid, schepen en staatssecretaris. Hij zal die ervaring gebruiken om de kandidaten bij te staan en de lijst op een zeer actieve manier te steunen.

Het poll-comité (Kevin Opdecam, Erik Hulsbosch en Charlotte Horemans) werd bedankt voor het goede werk dat ze geleverd hebben. Hun mandaat werd meteen verlengd zodat ze verder kunnen werken aan een volledige invulling van de lijst.

Lees hier het artikel dat over onze topkandidaten in Bruzz verscheen: http://www.bruzz.be/nl/actua/bart-dhondt-kopstuk-groen-brussel-stad