Onze goede vriendin Astrid van Herpen heeft ons afgelopen vrijdagavond verlaten, na een moedige strijd. Dat het zo snel zou gaan, zal wel niemand vermoed hebben.

Sommigen van ons hebben gelukkig afscheid van Astrid kunnen nemen in het ziekenhuis toen ze nog redelijk goed was. Anderen zullen van Astrid als laatste beeld hebben dat wat ze kregen op de recepties aan het begin van dit jaar: flink, relativerend, strijdlustig, en met nog een sprankeltje hoop op beterschap. Het heeft niet mogen zijn.

Astrid heeft voor altijd een plaats in het hart van alle fietsende en ecologische Brusselaars. Groen! is haar veel dank verschuldigd voor haar enorme inzet, als personeelslid en als gedreven lid van de partij en haar vele organen.

Maar we zullen ons Astrid vooral herinneren als een “toffe Hollandse meid” die verdomd hard kon fietsen.

Astrid was al meer dan 10 jaar actief voor Groen! & Agalev. Ze heeft vele van onze groene watertjes doorzwommen, als groene militante bij Groen! Brussel, en achtereenvolgens als stafmedewerker van Groen!, lid van het nationale partijbestuur en kabinetsmedewerker bij staatssecretaris Bruno De Lille. Op lokaal vlak was Astrid OCMW-raadslid voor Groen! te Elsene.

De uitvaartplechtigheid vindt plaats op zaterdag 13 februari om 14u in het uitvaartcentrum Trouchau, Edingensesteenweg 129 te Halle. Na afloop is er in de nabijheid van het uitvaartcentrum gelegenheid tot samenzijn. Astrid zal in alle stilte worden gecremeerd in het crematorium van Brussel.

Correspondentieadres:
Familie Van Herpen
Mijehof 40
1106 HM Amsterdam
Nederland

In plaats van bloemen kan je altijd een donatie doen ten voordele van de ‘Stichting Bos’ voor de bescherming van het leven en de leefomgeving van orang-oetans op Borneo en Sumatra. Voor meer info hierover kan je terecht bij stichting BOS.