Dit weekend moesten we afscheid nemen van Nathalie Slosse. Na een korte ziekte overleed ze op 10 november 2018.
Nathalie is geboren en getogen in Brussel en woonde in de Marollen. Ze was al actief binnen de groep Groen Brussel-stad van toen we nog Agalev heetten. Nathalie werkte ondermeer voor Dierenartsen zonder Grenzen, bouwde het Internationale Solidariteitsbeleid van de stad Brussel mee uit van op het kabinet van schepen Bruno De Lille en werd later kinderboekenschrijfster.

Toen haar zoon 2 jaar oud was, kreeg ze borstkanker. Ze wou hem uitleggen wat er aan de hand was maar stelde vast dat er zo goed als geen materiaal bestond om dat voor zo’n jonge kinderen te doen. Dus zocht ze zelf creatieve manieren om dat te doen. Uiteindelijk heeft dat geleid tot een hele reeks kinderboeken waarin ze onderwerpen als ziek zijn, sterven, euthanasie, … op maat van de allerkleinsten aanpakt. Wie meer informatie over deze boeken wil, kan nog terecht op de website van de vzw Talismanneke waar Nathalie de grote bezieler van was: https://www.talismanneke.be.

In oktober stond ze nog op de 44ste plaats van onze Ecolo-Groen lijst. Als milieubewuste moeder van twee kinderen wou ze vooral meer groene ontmoetingsruimte in Brussel.

We verliezen niet enkel een Groen-lid maar ook een vriendin. Groen Brussel-stad wenst haar man, haar twee kinderen en haar familie en vrienden heel veel sterkte. Wij blijven aan haar denken.

Hier vind je een interview dat Bruno De Lille met haar had: http://brunodelille.eu/?p=6475.
En dit is een artikel van Bruzz waarin ze praat over haar boeken: https://www.bruzz.be/samenleving/schrijfster-nathalie-slosse-over-verliesverwerking-bij-de-allerkleinsten-2012-04-07.